Kontakta oss

INRIKES

Bildextra: Tusentals svenskar demonstrerade mot Turkiets statsterrorism!

Publicerat

den

Foto: Kämpa Sthlm

TURKIET/SYRIEN Runt omkring i världen samlades människor för att protestera mot den turkisk/jihadistiska invasionen av Afrin i norra Syrien. I Sverige har tusentals människor gått ut och protesterat mot den turkiska statsterrorismen.

”Terrorist Erdogan – Fascist Erdogan” och ”YPG – Solidaritet” var några av slagorden som skanderades i en rad svenska städer idag. Bara i Stockholm demonstrerade mellan 4500-5000 personer. När början av tåget nådde Medborgarplatsen var slutet fortfarande kvar i Kungsträdgården.

Foto: Kämpa Sthlm

Foto: Kämpa Sthlm

Foto: Kämpa Sthlm

I Göteborg samlades över 2000 personer på Gustav Adolfs Torg. Under demonstrationen skanderades ”Afrin Afrin Solidaritet” och ”YPG YPG Solidaritet” jämte slagord som ”Turkiska armén ut ur Kurdistan”. Flera av demonstranterna bar bilder på människor som fallit offer för den turkiska statsterrorismen i Afrin.

Foto: Aktuellt Fokus

Foto: Aktuellt Fokus

Foto: Aktuellt Fokus

Foto: Aktuellt Fokus

Foto: Aktuellt Fokus

I Malmö demonstrerade närmare tusen personer mot den turkiska statsterrorismen. Flera flaggor och banderoller med stöd för YPG och PKK fanns på plats. Demonstranterna skanderade bland annat ”Erdogan terrorist” och ”Erdogan mördare”.

– Vi kallar honom för terrorist. Detta är en demonstration mot terrorism. Många personer har dött och skadats i attackerna, säger demonstranten Zradasht Mostafa till Sydsvenskan.

Samtliga bilder från Malmö är tagna av Magnus Persson.

 

 

Flera hundra Eskilstunabor trotsade vinterkylan för att visa solidaritet med Afrin och för att fördöma den turkiska invasionen.

— Vi har samlats här för att ta avstånd från Turkiets agerande och till stöd för det kurdiska folket. Jag föreslår att vi inleder med en tyst minut för de peshmergasoldater som kämpat mot Islamiska staten och som nu dödats av Turkiets bomber, inledde Kurdiska föreningens kassör Firat Nemrud, skriver Ekuriren.

Även i Östersund samlades hundratals personer för att visa solidaritet med Afrin. En av huvudtalarna i Östersund var den socialdemokratiska EU-parlamentarikern Jens Nilsson som talade med den revolutionära YPG-flaggan i bakgrunden.

Demonstrationer har även hållits i Värnamo, Norrköping och på andra mindre orter.

Jonathan Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se