Kontakta oss

NOTISER

Boende i Beirut protesterade mot stanken – attackerades av säkerhetsstyrkor

Publicerat

den

Foto: TT

LIBANON | Nya demonstrationer och sammandrabbningar i Libanons huvudstad. Boende i Beirut har fått nog av det sopberg som i flera veckor har förpestat tillvaron i huvudstad. Minst 20 personer skadades i sammandrabbningar på söndagskvällen med landets säkerhetsstyrkor. Landets största soptipp stängdes den 17 juli och sedan dess har bergen av avfall på gatorna växt. Under de senaste veckornas protester har kraven på en lösning varit högljudda, men nu kräver många boenden också att regeringen ska avgå.

På söndagen använde säkerhetsstyrkor vattenkanoner och tårgas mot omkring 200 demonstranter som samlats nära premiärministerns kansli. Varningsskott avfyrades också medan demonstranterna kastade sten och flaskor fyllda med sand.Efter liknande våldsamheter i lördags i centrala Beirut medgav premiärminister Tammam Salam att säkerhetsstyrkorna använt övervåld.Kriget i grannlandet Syrien har förvärrat de politiska motsättningarna i Libanon, som står utan president sedan förra året.

Uppdatering 23.10
Libanesiska armén har kommit och intagit Beiruts gator. Det rapporteras om par hundra soldater och att alla vägar in i Beirut är avstängda med kravallstaket. Att avspärrningarna bevakas av säkerhetsstyrkorna och armén.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons