Kontakta oss

INRIKES

Borgerlig ledarskribent kallar MUF:s våldtäktsskandaler för ”bråk”

Publicerat

den

Polisbil. Foto: Aktuellt Fokus
Foto: Aktuellt Fokus

INRIKES Incel-kulturen, sexövergreppen och skyddandet av våldtäktsmän i Moderata Ungdomsförbundet har lett interna konflikter bland ungmoderater. Nu kallar NA:s konservativa ledarskribent, David Lindén, våldtäktsskandalerna för ”bråk”.

Våldtagna och utsatta kvinnor i Moderata Ungdomsförbundet straffas av sina förbundskamrater samtidigt som gärningsmännen får politiska poster och ryggdunkningar. Situationen inom MUF har gått så långt att två kvinnliga distriktsordföranden har hoppat av på mindre än en månad. De bägge kvinnorna har riktat skarp kritik mot MUF för hur de har hanterat de sexuella övergreppen i förbundet, bland annat säger kvinnorna att MUF försöker tysta ned våldtäkterna. Läs mer om våldtäktsskandalen här.

I skrivande stund pågår en polisundersökning om misstänkt våldtäkt mot minderårig. Trots det förminskar den konservativa ledarskribenten, David Lindén, incel-kulturen i det högervridna ungdomsförbundet. Bland annat kallar han våldtäktsskandalerna och de efterföljande debatterna för ”bråk”. Anledningen är för att en av de misstänkta våldtäktsmännen, en M-nämndeman från Västsverige, hängts ut av en annan ungmoderat. I samma tweet gör David Lindén klart att han känner en advokat som är specialiserad på förtalsmål och att det inte är okej att namnge den misstänkta våldtäktsmannen.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se