Kontakta oss

INRIKES

Expressen-profilen: Drickfontärer hotar näringslivet

Publicerat

den

HÖGERN Vänsterpartiet i Göteborg vill se fler drickfontäner i kommunen. Därför är Vänsterpartiet ett hot mot kapitalismen och välfärden. Det skriver den liberala skribenten Csaba Bene Perlenberg på Expressen.

Förslaget om 36 drickfontäner i Göteborg har lett till starka protester bland liberaler och andra borgare. Dessa tycker att förslaget är orättvist mot stadens kapitalister som vill fortsätta tjäna pengar på att sälja buteljerat vatten till överpris. I en nypublicerad ledare på Expressen går den liberala skribenten Csaba Bene Perlenberg till och med så långt att han kallar förslaget för ”makabert”.

Enligt Perlenberg är Vänsterpartiets förslag en ideologisk fråga som går ut på att underminera butiker och serviceinrättningar.

”det har även varit en ideologisk fråga där Vänsterpartiet velat underminera kiosker, butiker och serviceinrättningar genom att låta stadens vatten utkonkurrera stadens handel.” skriver Csaba Bene Perlenberg.

Drickfontärer urholkar välfärden

Csaba Bene Perlenberg menar att Vänsterpartiets förslag om mer tillgängligt dricksvatten är ett hot mot det lokala näringslivet i Göteborg. Drickfontärer bidrar till att urholka välfärden och genom att lägga fram förslaget om fontäner har Vänsterpartiet gjort sig skyldiga till förakt mot kapitalismen, skriver Perlenberg.

”Därmed har Vänsterpartiets förslag hotat både jobb och näringsliv och därmed även syftat till att urholka välfärden. Föraktet mot kapitalismen gjorde sig åter påmint under gårdagen, när kommunalrådet Daniel Bernmar (V) menade att människor inte ska behöva betala 30 kronor för att få rent vatten i en flaska. Människor är givetvis fullt kapabla att själva avgöra vad de vill lägga sina pengar på.”

Källa: Expressen

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se