Kontakta oss

INRIKES

Bostadssökande LUF-topp klagar över fri hyressättning

Publicerat

den

INRIKES LUF-toppen Hannes Sjöberg har tidigare propagerat för marknadshyror och en kraftigt avreglerad bostadsmarknad. Nu när han själv söker lägenhet visar det sig att det liberala drömsamhället kanske inte är så bra som han tidigare trott.

”Det behövs en ordentligt bostadsreform. En jäkla massa avregleringar. Framförallt på studentbostäder.”

Så skrev LUF-toppen Hannes Sjöberg när han argumenterade för marknadshyror i valrörelsen förra året.

Nu ett år senare när Hannes själv söker boende, har tonen på sociala medier förändrats något. Nu är det visst inte så roligt med folk som kör på fri hyressättning. Så sent som i helgen beklagade Hannes Sjöberg sig över att någon erbjudit honom en etta på 35 kvadratmeter för 9000 kronor i månadshyra.

Landets främsta förespråkare av avreglerad bostadsmarknad

Liberalernas ugdomsförbund har gjort sig kända för att vara en av Sveriges främsta förespråkare för marknadshyror och avreglerad bostadsmarknad. I LUF:s antagna handlingsprogram för hur man vill skapa en liberal bostadspolitik beskriver ungdomsförbundet dagens marknadsstyrda bostadspolitik som socialistisk planekonomi.

”Dagens bostadspolitik är ett planekonomiskt monster och förhindrar en fungerande bostadsmarknad i Sverige. Vi vill förenkla byggreglerna, bostadsreglerna och införa marknadshyror för att öka möjligheterna att bygga varierande bostäder för ett varierande behov.” skriver LUF i sitt handlingsprogram.

 

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se