Kontakta oss

UTRIKES

Brasiliens president i blåsväder efter golden shower-film

Publicerat

den

BRASILIEN Brasiliens president publicerade en video där två fulla män blottar sig och pissar på varandra under en karneval. Efter massiv kritik undrar Bolsonaro vad en ”golden shower” är för något.

”Jag känner mig inte bekväm med att visa det, men vi måste avslöja sanningen för befolkningen” skriver den högernationalistiska presidenten.

I Bolsonaros utspel försöker han ske av att Brasiliens världskända karneval i Rio de Janeiro har förvandlat vart och vartannat gatuhörn till platser där människor pissar på varandra. Efter utspelet har presidenten mötts med hård kritik, inklusive från sina egna bundsförvanter på högersidan. Många menar att presidenten överdriver eftersom han är sur över att vänsterrörelser spridit regeringskritiska budskap på en rad karnevaler i landet, inklusive i Rio de Janeiro som Bolsonaro styrde mellan 1991-2018.

Efter presidentens tweet tog det inte lång tid förrän kritiken började hagla. I Twittertråden skriver flera människor att presidentens tweetande är osmakligt. Exempelvis skriver en journalist att hans sexåriga barnbarn råkade se   presidentens videoklipp. Andra skriver att Bolsonaro är olämplig och agerat vidrigt. ”Hela världen tittar på en video som inte representerar karnevalen i Brasilien, helt enkelt för att du var förolämpad av skrik på gatorna” skriver en socialist i Twittertråden.

Efter ett dygn av stenhård kritik var det dags för ytterligare en tweet. I den nya tweeten frågar den brasilianska presidenten allmänheten vad en ”golden shower” är för något. Varför han inte frågade Donald Trump är för närvarande okänt.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se