Kontakta oss

UTRIKES

Bro monteras ned för att göra plats åt Jeff Bezos lyxjakt

Publicerat

den

Foto: Wikicommons

UTRIKES Amazongrundarens nya lyxjakt är så stor att en historisk bro som ligger i vägen får flytta på sig.

Jeff Bezos är en av världens rikaste män och visar gärna upp det med sin nya lyxjakt. Jakten blir en av världens största med en längd på 127 meter. Prislappen ligger på runt 4,4 miljarder kronor.

lyxjakten tillverkas i hamnstaden Rotterdam där storleken ställer till problem. Med sina master kommer yachten vara för hög för att passera under bron Koningshaven och lämna hamnen rapporterar flera medier.

En talesperson för kommunen gick tidigare ut med att den historiska bron skulle monteras ned vilket ledde till en kritikstorm på sociala medier. Borgmästaren valde senare att avfärda beslutet och påstod att det inte fanns något beslut om hur Bezos lyxjakt skulle lämna Rotterdam.

Koningshaven byggdes färdigt 1878 och är en del av Rotterdams siluett. 2017 renoverades bron och kommunen lovade då att bron aldrig skulle monteras ner vilket är en av anledningarna till att lokalinvånarna blivit arga. För att försöka lugna ner invånarna har borgmästaren lovat att Bezos ska få stå för kostnaderna vid en eventuell nedmonteringen.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se