Kontakta oss

INRIKES

BUP-larmet: Friskoleelever försöker ta sina liv

Publicerat

den

FRISKOLORNA Friskolans tolkning av kristendomen är så pass extrem att barn har försökt ta livet av sig. Bakom skolan står de kristna extremisterna Hällebergsförsamlingen.

Stämningen bland eleverna på friskolan Hällebergsskolan i Ljungskile är så pass allvarlig att Barn och ungdomspsykiatrin slagit larm om att elever mår så pass psykiskt dåligt att flera har försökt ta livet av sig. Totalt rör det sig om åtta barn som har försökt ta sina liv på olika sätt. Anledningen är skolans hårda tolkning av kristendomen.

Skolinspektionen har nu riktat allvarlig kritik mot skolan. Bland annat slår Skolinspektionen fast att skolan inte ens har utgått från vetenskaplig grund. Till exempel har Hällebergsskolans lärare ifrågasatt evolutionen och påstått att jordklotet skapades av gud för 6000 år sedan. Skolan har även struntat i ordnarie kursplan i två ämnen. Sexualundervisning och pardans i gymnastiken. Anledningen till att friskolans huvudman, Hällebergs församling, har förbjudit dans är för att man anser att fysisk kontakt innan giftermålet inte får förekomma.

Förutom allvarlig kritik från Skolinspektionen tvingas skolan även böta 300 000 kronor. Men utöver det är det inget ytterligare som kommer ske. Skolan kommer få fortsätta drivas och i skrivande stund söker skolan ny personal. Det kan svenskarna tacka liberalismen och högerns så kallade ”valfrihet” för. Källa: Svt.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se