Kontakta oss

INRIKES

Centerpartiet vill bjuda in SD till parlamentariska beredningar

Publicerat

den

INRIKES Centerpartiet har försökt profilera sig som en av Sverigedemokraternas starkaste motståndare. Men nu kräver Centerpartiet att regeringen ska bjuda in Sverigedemokraterna till blocköverskridande samtal om gängkriminaliteten.

Inrikesminister Mikael Damberg meddelade att han kommer bjuda in samtliga partier förutom SD till blocköverskridande samtal om gängkriminaliteten. Ett besked som hittills har kritiserats av Sverigedemokraternas konservativa samarbetspartier Moderaterna och Kristdemokraterna. Under måndagen meddelade även Liberalerna och Centerpartiet att man vill att Sverigedemokraterna ska bjudas in till samtal.

Enligt Centerpartiets gruppledare i riksdagen Anders W Jonsson är Centerpartiet SD:s motpol i svensk politik även när det gäller sakpolitiska frågor, därefter inleder han med ett, ”men”, och menar att Sverigedemokraterna borde sitta med i parlamentariska beredningar.

– Ja, men Sverigedemokraterna är Centerpartiets motpol i svensk politik, både vad gäller ideologi och sakpolitik, men det innebär inte att vi kan sitta i en parlamentarisk beredning, och diskutera för landet allvarliga frågor. Och då slipper man ju den här typen av pajkastning vem som ska vara med och vem som inte ska vara med, säger Anders W Jonsson till Sveriges Radio.

Källa: Sveriges Radio.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se