Kontakta oss

INRIKES

Centerpartiet förhandlar med Sverigedemokraterna i hemlighet

Publicerat

den

INRIKES Annie Lööf och Centerpartiet har försökt profilera som en av Sverigedemokraternas starkaste motståndare. Nya hemliga dokument visar däremot hur Centerpartiet aktivt sökt stöd hos Sverigedemokraterna.

Det är tidningen Aftonbladet som har kommit över hittills hemliga uppgifter om den svenska sjöfarten. I dokumenten står det klart att samtliga Allianspartier inklusive Centerpartiet sökte Sverigedemokraternas stöd för att driva igenom sin linje. För att nå högermajoritet i frågan behövde de före detta Allianspartierna ha stöd av Sverigedemokraterna. En mejlväxling som Aftonbladet har tagit del av visar hur Allianspartiernas ledamöter ändrade i texten för att göra Sverigedemokraterna nöjda. I samband med omröstningen i Trafikutskottet vann slutligen högerpartiernas förslag.

– Med min erfarenhet efter ett år i trafikutskottet är det väldigt förvånande varje gång jag hör Jan Björklund och Annie Lööf påstå att man aldrig förhandlar med SD. Jag förstår inte vad de menar med tanke på det öppna samtalsklimat jag upplever finns i till exempel trafikutskottet, säger Kristdemokraternas ledamot i Trafikutskottet, Magnus Jakobsson till Aftonbladet.

Aftonbladets uppgifter visar att Annie Lööf inte är ärlig när hon säger sig leda ett parti som vägrar att samarbeta med Sverigedemokraterna. Samarbetet i Trafikutskottet visar ett tydligt politiskt spel där Sverigedemokraterna behandlas som om de vore Alliansens femte parti. Med största sannolikhet sker liknande samarbete även i andra utskott.

Läs hela avslöjandet här.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se