Kontakta oss

INRIKES

Centerpartiets ungdomsförbund: ”Låt välfärdsstaten falla”

Publicerat

den

Faksimil Centerpartiet Nacka

INRIKES Centerpartiets ungdomsförbund går till generalangrepp mot det svenska välfärdssamhället. Enligt CUF borde välfärdssamhället raseras. ”För det är inte bara oundvikligt att välfärdsstaten faller, utan det är också rättfärdigt.”, skriver en företrädare för ungdomsförbundet.

Det är i en färsk debattartikel på Expressens hemsida som CUF-toppen My Pohl går till hårt angrepp mot det svenska välfärdssamhället. Enligt My Pohl som också är Centerpartistisk politiker i Nacka borde det svenska välfärdssamhället falla samman och raseras. ”I ett fritt samhälle kan var och en spara till sin egen välfärd”, skriver CUF-toppen i debattartikeln. Hänsynen till den arbetande delen av befolkningen lyser med sin frånvaro i debattartikeln. Istället konstaterar hon att andelen rika personer ökar som är villiga att betala för sin egen välfärd.

Rätt att välfärden faller och raseras

I sin artikel skriver My Pohl att hon inte räds välfärdens sammanbrott. Istället kallar hon välfärden för ett pyramidspel och lurendrejeri. Enligt C-politikern vore ett framtida sammanbrott rättfärdigt.

Många oroas över att välfärden kommer att braka samman som det pyramidspel den är. Det gör inte jag. För det är inte bara oundvikligt att välfärdsstaten faller, utan det är också rättfärdigt.”, skriver hon och fortsätter.

”Det sociala kontraktet är nämligen inte bara ett lurendrejeri för min unga generation, det är dessutom ett kontrakt jag aldrig har skrivit på. Jag har aldrig fått frågan om jag vill vara med i välfärdsstaten, jag har aldrig bett om att det offentliga ska ta hand om min sjukvård och min äldreomsorg, jag har aldrig skrivit på något papper som innebär medlemskap i denna förening. Det har tvingats på mig av staten.”

Bor i överklassområde

My Pohl bor i en mångmiljonvilla i Saltsjö-Duvnäs där människor i snitt tjänar mer än tre gånger så mycket som en genomsnittlig arbetare. Hon är ordförande för CUF i Nacka Värmdö och är ledamot i distriktsstyrelsen för CUF Storstockholm. My Pohl är även aktiv inom lokalpolitiken som ersättare i utbildningsnämnden. Läs hennes debattartikel på Expressen här.

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se