Kontakta oss

SPORT/FIGHTING

De bästa kampsportsdokumentärerna tillgängliga på nätet

Publicerat

den

FIGHT FOKUS I dessa Coronatider när både tävlingar och träningar blir inställda kommer här ett gäng kampsportsdokumentärer du kan spana in.

Det har producerats nästintill oändligt med kampsportsdokumentärer genom åren. Några bra och många mindre bra. Fight Fokus listar här ett gäng sevärda dokumentärer i dessa Coronatider.

Mark Kerr ”The Smashing Machine” trailer:

En av de klassiska dokumentärerna från MMA-världen är Mark Kerr ”The Smashing Machine”. Mark Kerr var en meriterad brottare som klev in i MMA-världen och började dominerade. Han radade upp massvis med segrar i både UFC och Pride. Framgångssagan hade dock en baksida med skador, doping och missbruk av läkemedel. Du kan se dokumentären här.

Knuckle trailer:

Knuckle är en dokumentär om de irländska resandefamiljerna och deras bareknuckle boxningskultur. Dokumentären går in på djupet och ger en inblick i inte bara boxningen utan också i vardagslivet för de irländska resandefamiljerna. Dokumentären är unik då de följer huvudpersonerna i över tio års tid. Du kan se dokumentären här.

Buffalo girls trailer:

Buffalo är en dokumentär som ger en unik insyn i en annan mer dold del av thaiboxningsvärlden då den fokuserar på två unga flickor i sporten. Utanför Thailand kan det vara svårt att förstå eller acceptera barn som går thaiboxningsmatcher och ingen annan dokumentär ger en bättre förklaring på varför det existerar. En av flickorna, Stam är samma person som Stamp Fairtex som numera tävlar i MMA och är en stjärna i One Championship. Du kan se dokumentären här.

Renzo Gracie Legacy trailer:

Inom BJJ-världen är dokumentären Choke om Rickson Gracie den mest kända. En mindre känd dokumentär däremot av samma kvalité är om släktens värsting Renzo Gracie. Dokumentären ger en bra inblick i Renzos liv och visar upp början på det som senare blir The Renzo Gracie Academy som numera huserar världens bästa grapplers. Du kan se dokumentären här.

Skulle du också vilja se klassikern Choke kan den ses här

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se