Kontakta oss

NOTISER

Debatt: ”Därför ska du demonstrera mot rasisterna i Pegida”

Publicerat

den

pegidamalmö2
DEBATT
| Nätverket ”No Pegida Sverige” manar till demonstration mot den rasistiska pytteorganisationen Pegida i Malmö. Många har undrat varför man ska lägga ner energi på att demonstrera mot en handfull marginaliserade rasister. Här förklarar nätverket ”No Pegida Sverige” sin syn på saken.

Därför ska du demonstrera mot rasisterna i Pegida

Pegida är namnet på en tysk gruppering som arrangerar marscher med syfte att starta en gaturörelse mot muslimer. I kölvattnet av dessa marscher har det följt en våg av högerextremt våld i Tyskland. Namnet Pegida är en förkortning som står för ”Patriotiska européer mot islamiseringen av väst”.

På internationella kvinnodagen i år attackerades en feministisk demonstration i tyska Nürnberg av ett tiotal maskerade nazister. Bland de gripna nazisterna fanns ledaren för Pegida Nürnberg. Den elfte april attackerades en kille med turkiskt ursprung av tre nazister i tyska Wuppertal. Nazisterna var organiserade både i den rasistiska gruppen Hogesa (”Huliganer mot salafism”) och i Pegida. De var beväpnade med knivar och högg sitt offer i ryggen åtta gånger. Som en följd av attacken föll han i koma, men klarade sig mot alla odds.

Lördag den 27 juni planerar Pegidas svenska imitatörer att hålla ett av sina hatmöten på Stortorget i Malmö. Senaste gången de försökte med något liknande möttes åtta Pegidarasister av 5000 malmöbor. Vi malmöiter vet att hotet från organiserade rasister måste tas på allvar. Därför kommer vi samlas på Stortorget den 27 juni och visa att vårt Malmö är en stad som välkomnar flyktingar – refugees welcome!
/No Pegida Sverige

pegidamalmö

En handfull Pegida-anhängare och nazister omringade av tusentals buande antifascister på stortorget i centrala Malmö i februari.

AF Debatt
debatt@aktuelltfokus.se