Kontakta oss

INRIKES

Nyvalda MUF-ordföranden positiv till legaliserat knarkande: ”det känns okey”

Publicerat

den

INRIKES| I en intervju med nättidningen Drugnews visar det sig att MUF:s nyvalda ordförande som tillhör den så kallade Hanif Bali-falangen i Moderaterna är förvånansvärt positivt inställd till legalisering av cannabis.

I intervjun med Drugnews svarar Moderata Ungdomsförbundets nyvalda ordförande att han tyckte att det var bra att Uruguay och USA har legaliserat cannabis. Enligt Dousa var han framförallt intresserad av att ta del av forskningen kring legaliseringens effekter.

– Jag tycker att det känns okey att legalisering nu kan testas där. Jag vet att det låter hemskt, men jag tycker det är viktigt att se på den forskning som kommer ut av dessa experiment då kan vi dra nytta av resultaten. Vi följer utvecklingen särskilt i USA, tanken är ju att missbruk av tyngre droger eventuellt skulle kunna minska, sade Dousa till Drugnews.

– Vilka konsekvenser legaliseringen får och hur de kommer arbeta förebyggande och lägga upp vården för de som hamnar i missbruk får vi se. Vi kanske kan lära oss något av deras legalisering, säger Benjamin Dousa till Drugnews.

Intervjun med Drugnews gjordes i juli 2014 när Benjamin Dousa var ordförande för Moderata Studenter.
På Moderata Ungdomsförbundets förbundsstämma i Malmö tidigare idag valdes Benjamin Dousa till ordförande för det konservativa ungdomsförbundet. Dousa valdes efter att ha utmanat den tidigare ordföranden Rasmus Törnblom. Valberedningen hade föreslagit förnyat förtroende för Törnblom men Benjamin Dousa hade en majoritet av ombuden med sig och vann med röstsiffrorna 66 mot 33.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se