Kontakta oss

UTRIKES

Donald Trump tog avstånd från våld – kritiseras av alt-right-rörelsen

Publicerat

den

HÖGERVÅLDET Före detta KKK-ledaren David Duke kritiserar Donald Trump för att ha fördömt terrorattentatet i Charlottesville. Duke menar att presidenten fördömer sina mest lojala väljare.

Efter lördagens terrorattentat mot antirasister signerat den fascistiska så kallade ”alt-right-rörelsen”,  gick president Donald Trump ut och fördömde våldet – utan att ens fördöma den våldsamma fasciströrelsen. Fördömandet av våld räckte däremot för att före detta KKK-ledaren David Duke skulle spåra ur.

– Kom ihåg att det var vita amerikaner som valde dig till president, inte vänsterradikaler, skrev David Duke på Twitter.

Den förre KKK-ledaren är, tillsammans med resten av USA:s så kallade alternativhöger, vanligtvis en lojal supporter till Donald Trump, men upplever nu att han och hans rörelse inte får gehör för sin hängivenhet till presidenten.

– I årtionden har vita amerikaner fått utstå anti-vit diskriminering, nu organiserar vi oss mot detta och då attackerar du oss?, skriver Duke i ett annat Twitterinlägg och blottar de så kallade nationalisternas avsaknad av en reell maktanalys.

Kvinnan som avled vid terrordådet hette Heather Hayer och  var medlem i den arbetarvänliga organisationen IWW, Industrial Workers of the World. Heather Hayer blev endast 32 år gammal.

 

Emil Tholander
emil.tholander@aktuellfokus.se