Kontakta oss

UTRIKES

Donald Trumps marionettdocka buades ut i Caracas

Publicerat

den

VENEZUELA Enligt Donald Trumps marionettdocka i Venezuela, Juan Guaidó, har den självutnämnde presidenten stöd från hela folket. I helgen blev han totalt utbuad då han försökte besöka arbetarklassens bostadsområden.

I januari utropade han sig själv till Venezuelas president på ett lastbilsflak och fick stöd av Margot Wallström. I februari hävdade han att han har folkets stöd för att genomföra statskupp. I mars blev han utbuad från Caracas arbetarområden och fick söka skydd hos samma poliskår som han anklagar för diktaturfasoner. Det senaste kvartalet har varit tufft för Juan Guaidó.

Det var i lördags som Donald Trumps marionettdocka, Juan Guaidó, hade fått för sig att han skulle besöka arbetarområdet El Valle i huvudstaden Caracas.

I videoklipp som cirkulerar på nätet ser man hur Juan Guaidó tvingas fly från förbannade arbetarväljare. Hade det inte varit för polisen var på plats hade Guaidó med största sannolikhet blivit misshandlad. I videoklippen på nätet ser man hur flera poliser väljer att skydda den kontroversiella politikern. Juan Guaidó har tidigare anklagat Venezuelas poliskår för diktaturfasoner.

– Ut. Bort med banditen, ropar människor i videoklippen.

Se videoklipp nedan.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se