Kontakta oss

UTRIKES

Donald Trumps superhyckleri om Syrien

Publicerat

den

IMPERIALISM Förra veckan inledde USA flera bombräder mot Syrien. Bombräderna var Trumps order och han möter nu kritik då han själv var mycket kritisk till Obamas bombräder mot Syrien.

Det var förra veckan som USA tillsammans med England och Frankrike bestämde sig för att utföra bombräder mot den syriska regimen. Amerikanska bombräder mot Syrien är inget nytt utan redan 2013 valde president Barack Obama att bomba landet. En av de största kritikerna mot Obamas bombräder var den nuvarande presidenten Donald Trump.

Trump har blivit ökänd för sitt twittrande. På twitter 2013 kritiserade han Obama och påstod att USA inte hade något att vinna genom att bomba den syriska regimen.

2013 var Trump tydlig med att Obama var tvungen att få kongressens godkännande för att genomföra sina bombräder. När Trump nu bombat Syrien har han inte fått något godkännande från kongressen.

Kongressledamoten Jerry Nadler bekräftar att kongressen måste ge sitt godkännande. Nadler anser att Trumps agerande är både olagligt och okonstitutionellt.


Nicklas Andersson

nicklas.andersson@aktuelltfokus.se