INRIKES

Nu är det sluttwittrat för Donald Trump

Foto: Gage Skidmore

USA Twitter har beslutat sig för att stänga ner president Trumps Twitterkonto permanent. Presidenten har flera gånger brutit mot Twitters användarregler. Nedstängingen skedde under fredagskvällen svensk tid.

Twitter uppger att beslutet vilar att permanent stänga ned Donald Trumps Twitterkonto handlar om risken för att Trump ska fortsätta uppvigla sina anhängare till våld. Därmed är det numera sluttwittrat för den konservativa presidenten.

”I samband med fruktansvärda händelser den här veckan gjorde vi det klart på onsdagen att ytterligare överträdelser av Twitter-reglerna potentiellt skulle kunna leda till just denna åtgärd.”, skriver Twitter i ett offentligt uttalande på sin hemsida. Donald Trump hade nästan 90 miljoner följare.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se

redaktionen@aktuelltfokus.se

KONTAKTA OSS

Vill du tipsa oss om en nyhet, eller vill du ge oss feedback och hjälpa oss bli bättre? Hör av dig till oss.

E-post: redaktionen@aktuelltfokus.se
Facebook: facebook.com/aktuelltfokus
Till anonymt kontaktformulär

OM AKTUELLT FOKUS

Aktuellt Fokus är en partipolitiskt obunden sajt för arbetarklass, av arbetarklass. Syftet med sajten är att förmedla ett arbetarvänligt perspektiv inom framförallt nyhetsvärlden och arbetslivet. Vill du annonsera hos oss, kontakta redaktionen@aktuelltfokus.se

Integritet

Aktuellt Fokus sparar cookies på webbplatsen i syfte att förbättra prestanda och användarupplevelser. Ingen data som samlas in kan identifiera privatpersoner.

Copyright © 2020-2021 - Aktuellt Fokus

till toppen av sidan