Kontakta oss

KULTUR

Cissi Wallin delade nynazistisk propagandatweet

Publicerat

den

Foto: Dick Schager

MEDIA   Expressenkrönikören Cissi Wallin hånas på sociala medier. Spred nynazistisk propagandatweet om vänsterbandet Rage Against The Machine.

”När till och med Rage against the machine goes woke”, skrev Cissi Wallin samtidigt som hon publicerade en tweet från den amerikanska nynazisten Jack Posobiec.

Jack Posobiec har över en miljon följare på Twitter och beskrivs som en av de mest tongivande rösterna inom den amerikanska så kallade ”alt-right”-rörelsen. På senare år har Posobiec framförallt blivit känd för att ha spridit antisemitiska konspirationsteorier om att judarna vill utrota den vita rasen, samt för sin hårda pro-Trump retorik.

Det är inte särskilt förvånade att Jack Posobiec och övriga fasciströrelsen gör sitt yttersta för att håna Rage Against The Machine. Under 1990-talet blev bandet känt för sina antifascistiska texter och levererade stenhårda rader mot hela det politiska etablissemanget. Att Rage Against The Machine har gjort comeback och börjat turnera igen är helt enkelt inte populärt inom den fascistiska miljön.

Hånas

Efter Cissi Wallin publicerade Posobiecs tweet på sitt Instagramkonto har hon hånats offentligt på sociala medier. Här är några av reaktionerna på Cissi Wallins inlägg.

 

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons