Kontakta oss

UTRIKES

Enhedslisten sågar rasistisk S-kampanj – Hyllas efter motangrepp på sociala medier

Publicerat

den

enh2

UTRIKES | Danska vänsterpartiet, Enhedslisten går till hårt angrepp mot Socialdemokraternes senaste kampanj mot invandrare. Partiet har nu inlett en bildkampanj på sociala medier där man lägger fram förslaget att de rika i samhället ska tvingas till att bidra. Till skillnad från idag då stora multinationella företag via effektiv skatteplanering kan göra enorma vinster utan att betala en krona i skatt.
Socialdemokraternes kampanj har bland annat gått ut på att Socialdemokraterne poängterar för nyanlända invandrare att man endast vill ha arbetsföra invandrare i landet. Likaså går Socialdemokraterne ut med att man vill ha skärpta asylregler och fler krav på invandrare. Utspelen har lett till kraftig kritik inom den danska arbetarrörelsen som nu anklagar Socialdemokraterne för att flirta med Dansk Folkeparti och övriga högern. Bland annat undrar kritikerna varför invandrare ska ha fler skyldigheter och mindre rättigheter och om man kan tolka S-utspelen på något annat sätt än rasistiska.enh1

På Facebook skickar Enhedslisten en kylig hälsning till Socialdemokraterne där de konstaterar att man kan skapa dyra kampanjer där man konkurrerar med högerflanken om att sparka på utlänningar och arbetslösa. Eller så kan man föreslå solidariska lösningar på de globala utmaningar, som hotar den danska arbetsmarknaden.

Enhedslistens kampanj har lett till en viral succé i Danmark. På 15 timmar har en av bilderna delats mer än 600 gånger och fått 1500 gilla-markeringar. Vilket kan jämföras med den S-märkta högerkampanjens toppbild som har fått 1500 markeringar och 200 delningar sedan i lördags.

enh1 enh4

enh3 enh2

Redaktonen

Redaktionen@aktuelltfokus.se