Kontakta oss

INRIKES

Arga arbetare protesterade utanför Socialdemokraternas huvudkontor

Publicerat

den

INRIKES Idag presenterade bland annat LO, Saco och Svenskt Näringsliv förslag om att införa strejkförbud i Sverige. Ett förslag som i första hand kommer drabba medlemsstyrda fackförbund som SAC Syndikalisterna och Hamnarbetareföndet. Kort efter beskedet samlades arga arbetare utanför Socialdemokraternas huvudkvarter i Stockholm.

Bara två timmar efter att överenskommelsen presenterats samlades förbannade arbetare utanför Socialdemokraternas huvudkvarter på Sveavägen 68 i centrala Stockholm. På platsen vecklade arbetarna, som alla har bakgrund i arbetarrörelsen, ut en banderoll som proklamerade att Socialdemokraterna är förrädare.

Till Aktuellt Fokus säger en av deltagarna att både Socialdemokraterna och LO bedriver förräderi mot arbetarklassen.

– Vi ville agera snabbt och visa att sossarnas och LO:s klassförräderi inte är okej. De sålde ut oss i Saltsjöbaden och de säljer ut oss nu. Angreppen på oss i arbetarklassen måste upphöra, därför är det viktigt att protestera, säger en av dem som deltog i aktionen.

Efter avslutad aktion fäste arbetarna upp banderolle på Socialdemokraternas fasad. Enligt uppgift ska protesten skett utan några som helst ordningsstörningar. Arbetarna som protesterade ska ha fått flera ”tummen upp”-hälsningar av förbipasserande.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se