Kontakta oss

DEBATT

Erdogan fortsätter attacker mot demokratiska krafter

Publicerat

den

DEBATT| Natten till tisdag attackerade turkiska stridsflygplan Rojava och flera områden i Shengal (Sinjar). Många civila har skadats och mist sina liv, varav flera av dem YPG-soldater när de attackerades i deras huvudkvarter i staden Dêrik.

De pågående attackerna i Derik har lämnat staden utan kommunikation eftersom turkiska styrkor riktat sig mot flera kommunikationsnätverk i området.

Turkiets attacker är till stöd för Islamska Staten då de sker mot de som under flera års tid stridit mot IS med stora framgångar. Det är inte en slump att Turkiet attackerar dessa områden under den pågående operationen i Raqqa.

Medan Raqqa-operationen pågår och YPG:s styrkor styrka ökar mot IS, bombar turkiska stridsflygplan YPG:s huvudkontor. Det visar att den turkiska staten vill neutralisera Raqqa-operationen för att ge Islamska Staten andningsutrymme.

Den turkiska staten för krig och folkmord mot kurderna på alla fronter. Dels i Turkiet där all opposition sitter fängslade eller har mördats men även i Shengal, i södra Kurdistan där man attackerar Yezidierna som redan blivit utsatta för folkmord, sexhandel och tortyr. Men också i Rojava som är i ett pågående krig mot IS/Daesh.

Det krävs nu av EU och det internationella samfundet att införa sanktioner mot Turkiet och avbryta all form av ekonomiskt stöd samt samarbete som gynnar Erdogan i den position han är idag.

NCDK-Sverige
Kurdiska Demokratiska Samhällscentret i Sverige
debatt@aktuelltfokus.se