Kontakta oss

UTRIKES

Erdogan vill styra svenska medier

Publicerat

den

ANKARA   Turkiska diktatorn vill styra svenska medier, annars kommer Turkiet inte stödja ett svenskt Natomedlemskap. Det meddelade Erdogan i en intervju med tidningen Hurriyet Daily.

Det turkiska smutskastningskriget mot Sverige fortsätter. Under lördagen gjorde Turkiets diktator Erdogan klart att han vill styra svenska medier för att stödja ett svenskt Natomedlemskap. Erdogans uttalande kommer efter SVT publicerat en intervju Salih Muslim, ledare för det socialistiska partiet PYD i norra Syrien. På grund av hot från turkiskstödda islamister och turkiska drönare tvingades intervjun genomföras på en amerikansk militärbas. Något som har fått Erdogan att rasa.

– Så länge Tayyip Erdogan är republiken Turkiets ledare kan vi definitivt inte säga ja till att länder som stödjer terrorism blir medlemmar i Nato, säger Erdogan.

Turkiet betraktar PYD och dess beväpnade folkförsvar YPG och YPJ som en terroristorganisation. Det gör varken Sverige, EU eller USA. Tvärtom så har PYD och folkförsvaret flera gånger hyllats efter att dom besegrade Islamiska Statens terrorkalifat. Enligt Erdogan är SVT:s intervju ett bevis på att Sverige inte vidtar de åtgärder som Turkiet kräver för att säga ja till Sveriges Natomedlemskap.

– De är inte ärliga, inte uppriktiga, säger han.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se