Warning: Undefined array key "slug" in /customers/a/d/f/aktuelltfokus.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 1092 Warning: Undefined array key "slug" in /customers/a/d/f/aktuelltfokus.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 1092 Warning: Undefined array key "slug" in /customers/a/d/f/aktuelltfokus.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 1092
Kontakta oss

NOTISER

”Ett knivhugg i ryggen levererat av terroristernas medhjälpare”

Publicerat

den

FB_IMG_1448433603655
KRISEN MELLAN RYSSLAND/TURKIET | Ett ryskt SU-24 jetplan har blivit nedskjuten av ett turkiskt F-16 flygplan i syriskt luftrum. Det ryska planet var på väg mot flygplatsen i Hmeymim i Syrien. De två ryska piloterna har troligen omkommit i samband med händelsen.

Rysslands president Vladimir Putin var tidigt ute och kritiserade Natolandet Turkiet. Till RT anklagar Putin Turkiet för att samarbeta med terrorister.

– Denna händelse sticker ut gentemot den vanliga kampen mot terrorism. Våra trupper kämpar heroiskt mot terrorister och riskerar sina liv. Men förlusten vi drabbades av i dag kom från ett knivhugg i ryggen levererat av terroristernas medhjälpare.

Daesh (ISIS) har tjänat miljoner dollar på oljehandel. De har erövrat oljefält runtom i Mellanöstern. Sedan med hjälp av Turkiet har de lyckats sälja vidare oljan något som Putin också påpekar.
-Daesh(ISIS) har massvis med pengar, hundratals miljoner eller till och med miljarder dollar som de tjänat från att sälja olja. Dessutom är de uppbackade av ett lands militär i processen.

Turkiet har flera samarbeten med Daesh
Ryssland är allierade med Syriens diktator Bashir Assad. Rysslands mål i mellanöstern är att bekämpa rebellerna i främst Syrien vilket även inkluderar Daesh(ISIS) utöver de inhemska grupper som försöker störta Assad. I norra delen av Syrien finns den kurdiska regionen Rojava. Både Ryssland och Assad har lämnat kurderna ifred i de nuvarande konflikterna.

Turkiet är ett annat land i Mellanöstern som även är medlem i Nato. De har förklarat att de inte accepterar att Kurderna i mellanöstern oavsett region ska få någon självständighet. De kurdiska områdena ligger inom statsgränserna för Syrien, Irak, Iran och Turkiet. I samband med att Daesh(ISIS) stridit mot kurderna har de fått stöd med vapen och soldater. Efter att Daesh(ISIS) blivit utkörda ur Rojava av den kurdiska gerillan YPG/YPJ valde Turkiet istället att kliva in och ockupera regionen.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons