Kontakta oss

NOTISER

ISIS hotar svenska muslimer

Publicerat

den

INRIKES | Polisen har förstärkt bevakningen vid Sveriges största shiamoské i Järfälla, rapporterar SVT Nyheter Stockholm. Flera församlingsmedlemmar är oroliga för att moskén ska attackeras av terrorgruppen Islamiska staten, ISIS.

– Shiamuslimer betraktas som fredlösa. IS har gett grönt ljus till att de ska dödas och fördrivas, säger en besökare i moskeèn.

Tidigare i år blev moskéns hemsida utsatt för en hackerattack. Någon la upp en hotfull text tillsammans med en symbol som var en imitation av IS-flaggan, enligt experter som SVT talat med.Polisen har förstärkt bevakningen vid Sveriges största shiamoské i Järfälla, rapporterar SVT Nyheter Stockholm. Flera församlingsmedlemmar är oroliga för att moskén ska attackeras av det islamistiska terrornätverket, ISIS.

– Shiamuslimer betraktas som fredlösa. IS har gett grönt ljus till att de ska dödas och fördrivas, säger en besökare i moskéen.

Tidigare i år blev moskéns hemsida utsatt för en hackerattack. Någon la upp en hotfull text tillsammans med en symbol som var en imitation av ISIS svarta flagga.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons