Kontakta oss

INRIKES

EXTRA! Terrorattack mot moské utanför Oslo!

Publicerat

den

HÖGERVÅLDET Beväpnad med flera vapen – hade hjälm och uniform – stormade moské efter antimuslimsk demonstration i Oslo – minst en skottskadad – övermannades av församlingsmedlemmar!

Det var strax vid 16.00-tiden som polisen larmades om en pågående terrorattack. En uniformerad vit man med hjälm hade stormat al-Noor Islamic Centre i Bærum utanför Oslo. Beväpnad med hagelgevär och pistoler klev den misstänkta gärningsmannen in på moskén och började skjuta. Minst en skottskadad person ska ha förts med ambulans till sjukhus. Enligt polisen är skadeläget för närvarade oklart.

Terroristen som beskrivs som etnisk norrman övermannades av församlingsmedlemmar som höll fast honom till polisen kom. Enligt uppgift krävdes tre personer för att få kontroll över honom.

Polisen i Oslo bekräftar att attacken har ägt rum och att en person är gripen, men i övrigt är den norska polisen sparsam med kommentarer just nu. Det uppger bland annat tv2.no.

Några timmar innan attacken höll det NMR-kopplade nätverket, ”Stoppa islamiseringen av Norge”, en demonstration i centrala Oslo.

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se