Kontakta oss

INRIKES

Facebook censurerar svensk vänsterkritik mot Turkiet

Publicerat

den

Foto: Pixabay

INRIKES Facebook har stängt av flera svenska vänsteraktivister, bakgrunden till avstängningarna ligger i aktivisterna öppna kritik mot islamistregimen Turkiets pågående folkrättsbrott i Afrin.

Förbundet Allt Åt Allas i Malmö är bland de drabbade. Igår stängde Facebook ner Allt Åt Alla Malmös Facebooksida temporärt, samtidigt blev även ett antal administratörer till sidan avstängda. Anledningen till avstängningen uppges vara för att Allt Åt Alla Malmö har tagit ställning för YPG/YPJ och mot den turkiska invasionen i Afrin.

Allt Åt Alla Malmö är inte de enda som har blivit drabbade av Facebooks censur. Sedan tidigare har även människorättsorganisationer stängts av för att dom har kritiserat turkiska regimen och dess folkrättsbrott. I slutet på januari kunde vi bland annat berätta om att Facebook plockat ner sidan för Kurdiska Demokratiska Samhällscentret, Rojavakommittéernas och Facebookgruppen ”Avkriminalisera PKK”.

Allt Åt Alla Malmö skriver följande:

”Vi har inga illusioner om att Facebook är våra vänner eller att de kommer följa någon annan logik än profit. Vi kan bli avstängda igen. Om ni vill ha möjlighet att följa det Allt åt alla Malmö gör uppmanar vi er att gå in på vår hemsida: www.alltatalla.com där vi lägger upp det som händer och det vi planerar.”

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se