Kontakta oss

INRIKES

Misstänkt bilbrännare gripen i Turkiet

Publicerat

den

INRIKES Turkisk polis har gripit en av de personer som misstänkts ligga bakom de organiserade bilbränderna i Västra Götaland. Den misstänkta mannen i 20-års åldern var anhållen i sin frånvaro. Sent på tisdagen stoppades den misstänkta mannen vid en gränskontroll till Turkiet.

Enligt polisen hade mannens egna släktingar berättat vart han försökte fly.

– Vi fick reda på att han var på väg dit genom förhör med vittnen och släktingar. Sedan fick vi hjälp av gränspolis som konstaterade att han var på väg till Turkiet. Det utfärdades ett så kallat ”no entry”, så han blev efterlyst under flygresan, säger Dan Windt, chef över lokalpolisområde Göteborg syd till Aftonbladet.

Varför den misstänkta valde att fly till just Turkiet är för närvarande okänt. Tidigare i år hotade den svenska grenen av Erdogans högerextrema AKP-parti Sverige och svenskarna med att man inte ska leka med elden. Bakgrunden till hotet låg i att svenska vapen hade hittats hos det socialistiska folkförsvaret YPG i Syrien. ”Vi varnade förut och varnar än en gång. Lek inte med elden, förr eller senare kommer man bränna sig.” skrev AKP:s svenska gren i ett offentligt meddelande. Om det överhuvudtaget finns ett samband eller om det hela är slump återstår att se.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se