Kontakta oss

UTRIKES

Facebook stänger ned TeleSur

Publicerat

den

UTRIKES Facebook har stängt ner den engelspråkiga sidan för TeleSUR.

TeleSUR English är den engelspråkiga facebooksidan för det latinamerikanska nyhetsbolaget TeleSUR. TeleSUR rapporterar utifrån ett gräsrotsperspektiv som inte uppskattas av det övriga liberala mediaetablissemanget i regionen.

Enligt TeleSUR är det andra gången Facebook raderat deras facebooksida. Första gången sidan raderades var i januari tidigare i år. Samtidigt har Facebook raderat kritik från de som skrivit om händelsen. Sidan Revolution News schemalade ett inlägg om händelsen. Det ledde till att administratören fick en varning.

TeleSUR är inte de första som blir raderade. Facebook har sedan länge bedrivit en form av censur mot politiska vänstersidor som inte passar in i den liberala hegemonin. Aktuellt Fokus har tidigare rapporterat om hur Rojavakommittéerna och andra kurdiska sidor blivit raderade. Sedan tidigare har Aktuellt Fokus artiklar raderats från Facebook och blockerats från att läggas upp på nytt.

Vill du följa TeleSur English så kan du göra det genom att bli prenumerant på deras Youtubekanal: https://www.youtube.com/user/telesurenglish

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se