Kontakta oss

INRIKES

Timbro-profilen döms för sexköp

Publicerat

den

Foto: Holger.Ellgaard

INRIKES Liberalen och Timbro-profilen Eli Göndör blev tagen av polisen när han försökte genomföra ett sexköp. Det är inte första gången han döms för ett sexbrott.

Igår rapporterade flera medier om att en svensk författare blivit stoppad av polisen under ett pågående sexköp. Enligt uppgifter Aktuellt Fokus tagit del av handlar det om timbro-profilen Eli Göndör. Göndör är sedan tidigare dömd för ett sexköp 2010 och tog emot ett strafföreläggande för detta i januari 2011.

Göndör har köpt sex av en kvinna från Vitryssland. I förhöret försöker Göndör komma undan med att påstå att han enbart betalat för sällskapet och inte för sex. Han påstår att han aldrig träffat kvinnan tidigare men alla hans påståenden i förhöret tillbakavisas av kvinnan när hon förhörs.

Göndör valde slutligen att erkänna och ta emot ett strafföreläggande. Han kommer att betala dagsböter på totalt 17 200 kronor.

Vill avskaffa sexköpslagen

2015 blev Göndör en medarbetare på den Svenskt Näringslivs liberala tankesmedja Timbro. Att han dömts för sexköp var inget hinder för att släppas in i värmen.

Timbro har flera gånger tagit ställning mot sexköpslagen. Enligt Timbro begränsar den individens frihet och att staten ska vara någon moralpolis.

 

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se