Kontakta oss

INRIKES

Fackelprotester mot dubbla hyreshöjningar i Göteborg

Publicerat

den

GÖTEBORG Drabbas av dubbla hyreshöjningar. Under torsdagen gick hundratals hyresgäster ut och protesterade mot hyreshöjningar i Bergsjön i Göteborg. ”Det räcker nu”, säger Hyresgästföreningen.

På kort tid har boende på Siriusgatan i Bergsjön i Göteborg tvingats stå ut med två stora renoveringsprojekt. Först började Familjebostäder rusta upp balkonger, entréer samtidigt som man fräschade upp utemiljön på gårdarna. Efter renoveringen skulle hyrorna höjas med 15 procent, men nu efter att Familjebostäder även upptäckte fuktskador som innebär att man måste inleda stambyten kommer de boende drabbas av en dubbel hyreshöjning.

Många av de drygt tusen hushåll som berörs uppger att dom inte har råd med så massiva hyreshöjningar. I somras genomförde Hyresgästföreningen en enkätundersökning där över 40 procent av hyresgästerna svarade att de inte klarar ännu högre hyror.

Under torsdagen samlade hundratals hyresgäster och genomförde ett tyst fackeltåg genom Siriusgatan.

– Väldigt många hyresgäster är oroliga och vårt budskap till Familjebostäder är att det räcker nu, vi vill inte ha fler hyreshöjningar, säger Catherine Holt i Hyresgästföreningen Norra Göteborg som tillsammans med Samrådsgruppen på Siriusgatan anordnade fackeltåget.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se