Kontakta oss

KLIMAT OCH MILJÖ

Nu öppnar Romina Pourmokhtari för att skrota klimatmålet

Publicerat

den

Foto: NOAH BERGER / Faksimil Youtube

KLIMATET    Regeringen öppnar för att skrota Sveriges nuvarande klimatmål. ”Det viktiga målet för Sverige att nå är netto noll 2045”, säger nya klimatministern Romina Pourmokhtari.

Så sent som förra veckan försökte klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari spela ned oron att regeringens nya klimatpolitik innebär att Sverige inte kommer klara de uppsatta klimatmålen 2030. I SVT:s Agenda som sändes den 6 november sade Romina Pourmokhtari att högerregeringen inte sänkt ambitionen att nå klimatmålen alls.

– Den här regeringen har inga sänkta ambitioner på klimat- och miljöområdet. Vi står fast vid de högt ställda klimatmålen, sa Romina Pourmokhtari i Agenda.

Trots sina tidigare löften meddelar nu Romina Pourmokhtari att regeringen kan skrota klimatmålen. Istället för att ställa om till 2030 är det viktigare för regeringen att skjuta på målen med femton år till 2045. Det rapporterar den moderata dagstidningen Svenska Dagbladet.

– Jag tror att det viktiga målet för Sverige att nå är netto noll 2045 och netto minus därefter, säger hon till SvD och tillägger att 2030 kan bli svårt men att det ändå kvarstår.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se