Kontakta oss

NOTISER

Facket: Elsäkerheten har stora brister i Mall of Scandinavia – kaos vid invigningen

Publicerat

den

MALL-OF-SCANDINAVIA
STOCKHOLM | Automatiska brandlarm löste ut strax efter klockan 21 på torsdagen i samband med invigningen av Mall of Scandinavia. Svenska Elekrikerförbundet varnar att det finns stora brister i elsäkerheten i köpcentrumet.

Klockan 20 på torsdagskvällen öppnade det nya köpcentret i Råsunda. Flera grät, några svimmade och många köade i flera timmar utan att komma in. En timme efter insläpp fick räddningstjänsten två larm om misstänkta bränder. Polis kallades till platsen för att bistå. Räddningstjänsten undersökte från vilken sektion i byggnaden som larmet kom i från. Polispatruller fanns tillsammans med ordningsvakter vid entréerna för att hantera den stora mängden besökare.

Svenska Elektrikerförbundet varnar att det finns stora brister i elsäkerheten i köpcentrumet. Efter en skyddsrond fattade fackförbundet Elektrikerna misstankar om att ett företag på plats inte hade behörighet att utföra elinstallationer i Sverige. Det gäller ett företag som bland annat utfört arbeten åt klädkedjan Zara. Enligt Elsäkerhetsverket är ärendet under utredning. Enligt uppgift har också flera skyddsombud fått lämna arbetsplatsen, men arbetet fortsätter på köpcentrumet.

Redaktionen
redaktion@aktuelltfokus.se