Kontakta oss

NOTISER

Sverigedemokraterna vill att nyanlända ska gå före i vårdkön

Publicerat

den

sdvardINRIKES| Sverigedemokraterna vill att invandrare ska få gratis vård så fort de kommer till Sverige. Det framgår av en motion som partiet har lagt fram till Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).

Det aktuella förslaget till SKL är skrivet av SD-politikerna Lars-Johan Hallgren och Patrik Jönsson från Skåne. I motionen ger politikerna uttryck för att alla flyktingar som kommer till Sverige ska ges obligatorisk vård och därigenom gå före i vårdkön. Som motivering anger de bägge SD-politikerna att de inte vill riskera den asylsökandes hälsa.

”Av största vikt”

I SKL-motionen skriver de bägge politikerna att vårdsatsningen på invandrare är av största vikt. På sidan tre i motionen skriver de bland annat: ”Det är av största vikt att nyanlända personer genomgår en hälsoundersökning så snart som möjligt efter ankomsten till Sverige och att detta också blir obligatoriskt.”.

Lars-Johan Hallgren och Patrik Jönsson har ett mångårigt engagemang inom Sverigedemokraterna bakom sig. Förslaget i dess helhet har kritiserats hårt av socialister och vänsteranhängare som menar att vårdköer liksom övriga samhället ska styras efter behov och inte av byråkratiska principer.

Ingen intern kritik

Partiets gräsrötter och väljare på sociala medier som vanligtvis kritiserar övriga partier inom det som i folkmun kallas för ”8-klövern” för liknande förslag har hittills inte vågat gå emot partiet i frågan. Något som förstärker bilden av Sverigedemokraterna som ett toppstyrt borgerligt parti fullt jämförbart med Centerpartiet.

Tidigare i år kunde Aktuellt Fokus rapportera om hur Sverigedemokraterna massblockerade sina egna väljare i syfte att stoppa kritiken mot partiets budget i Malmö där Sverigedemokraterna ville satsa skattemedel på återvändande ISIS-terrorister genom att erbjuda dem rehabilitering.

Sverigedemokraternas motion till SKL: http://skl.se/download/18.85439e61506cc4d3a27640d/1445861925272/Motion+17+Inf%C3%B6randet+av+obligatoriska+h%C3%A4lsokontroller+av+nyanl%C3%A4nda+invandrare.pdf

Läs även

Sverigedemokraterna massblockerade sina egna väljare

Sverigedemokraterna pudlar efter påtryckningar från väljarna – Fortsätter i samma spår ändå

Budgeten: SD vill att Malmöborna ska betala för ISIS-terroristernas rehabilitering

Sverigedemokraterna vill hantera extrem islamism med fritidsgårdar

Jimmie Åkesson mörkar Sverigedemokraternas relationer med kapitaleliten

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se