Kontakta oss

INRIKES

Fallskärmsmiljonär försökte blåsa skattebetalarna på en halv miljon

Publicerat

den

KORRUPTA SVERIGE Göteborgs stads förre personaldirektör Karin Åhström fick en stor fallskärm när hon blev avskedad. Nu visar det sig att hon fifflat med konsultjobb för att plocka ut ännu mer pengar.

Karin Åhström var tidigare Göteborgs stads personaldirektör men fick sparken i mars 2017. I samband med avskedet fick hon rätt till en fallskärm på 95 000 kronor i månaden i totalt 18 månader. Efter Åhströms avsked har hon jobbat som konsult med en timlön på 1500 kronor, rapporterar Göteborgsposten.

Som konsult har Åhström tjänat nästan en halv miljon kronor, i exakta tal rör det sig om 430 000 kronor, och de pengarna skulle avräknas från fallskärmsbeloppet. Genom att fakturera konsultarvoden i sin mans bolag har hon fifflat för att försöka dölja inkomsten och kunna få ut sin fulla fallskärm.

Åhströms metod är vanligt förekommande men modernare avtal ser till att det inte går att gömma undan inkomster i bolag. Enligt Jonas Ransgård som sitter i kommunstyrelsen är det ett modernt avtal. Ransgård förväntar sig att Göteborg stad begär en återbetalning.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se