Kontakta oss

KLIMAT OCH MILJÖ

Flera döda och hundratals skadade i amerikanska värmeplågan

Publicerat

den

USA  Sex döda – hundratals skadade – strömavbrott i New York och Michigan – inställda arrangemang över halva landet. Så har helgens extrema värmebölja plågat USA.

Den dödliga värmeböljan inleddes i fredags och har plågat två tredjedelar av USA. Enligt lokala medier har minst sex personer dött på grund av extremhettan.  Fyra i Maryland, en i Arizona och ytterligare en Arkansas.

Både CBS Chicago och Boston News rapporterar om dussintals människor som har tvingats uppsöka akutvård. I Connecticut tvingades sju barn uppsöka läkarvård och i Philadelphia tvingades myndigheterna evakuera hundratals människor inom äldreomsorgen på grund av utslagen elförsörjning i samband med hettan. Flera äldre tvingades även söka vård på grund av värmerelaterade åkommor.

I New York och Michigan uppges tiotusentals hushåll drabbats av långvariga strömavbrott.

Flera stora arrangemang uppges ha blivit inställda på grund av värmen. Ett av dessa är NYC Triathlon som väljer att ställa in på grund av säkerhetsskäl. I ett pressmeddelande skriver NYC Triathlon att man inte kan garantera deltagarnas säkerhet i det rådande extremvädret. Det är första gången tävlingen ställs in någonsin.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se