Kontakta oss

INRIKES

Här sprider M-riksdagsmannen extremistpropaganda på sociala medier

Publicerat

den

INRIKES M-riksdagsmannen, Lars Beckman, delar och legitimerar fascistisk propaganda på sociala medier. Efter att riksdagsmannen blev uppmärksammad på vad han hade spridit för länkar började riksdagsmannen spela korkad och skyllde på tv4.

Till och med Sverigedemokraterna tar avstånd från den nyfascistiska sajten. Sedan flera år tillbaka uppmanar Sverigedemokraterna sina medlemmar till att inte dela länkar från Fria Tider. Enligt SD-toppen Mattias Karlsson är anledningen Fria Tiders tydliga kopplingar till svensk nyfascism och antisemitism. SD:s principiella hållning har hittills lett till att partimedlemmar har fått reprimander och blivit föremål för uteslutningsärenden. Denna principhållning verkar dock inte gälla Sverigedemokraternas ideologiska syskon Moderaterna. Antingen det eller så struntar Moderaternas riksdagsledamot, Lars Beckman, i att han sprider fascistisk propaganda på sociala medier.

Moderaternas riksdagsman Lars Beckman

”(S)verige 2019. Media ger råd för att man ska undgå att bli rånad i C L MP V S styrda Sverige.”

Så inleder Lars Beckman ett inlägg till sina 15 000 följare på Twitter. I inlägget ser man även ett skärmklipp som kommer från den nyfascistiska sajten.

Lars Beckmans inlägg gäller en Fria Tider-nyhet om före detta åklagaren Sven-Erik Alhem på tv4. Enligt Fria Tider har Alhem uppmanat allmänheten att klä sig ”fattigt” för att undvika personrån. Men enligt Sven-Erik Alhem själv är Fria Tiders vinkling inget annat än osakliga påhopp. I intervjun talar Sven-Erik Alhem bara om hur gaturånare väljer sina offer. Det vill säga klassisk fulvinkling alternativt fake news.

 

Tidigare i år skrev Lars Beckman att Fria Tider är en rasistisk sajt. Ändå väljer han att sprida Fria Tiders propaganda.

Skyller på tv4

På Twitter har flera personer ifrågasatt varför riksdagsledamoten delar fascistisk fake news från Fria Tider. Varpå Lars Beckman väljer att spela dum och svarar kritikerna med att ”Det är ett inslag i @TV4”

Inte första gången

Det är inte första gången Lars Beckman väljer att dela propaganda från Fria Tider. Redan 2013 uppmärksammades Beckman när han hade delade länkar från Fria Tider. Då gjorde han en pudel och menade att det var ett misstag.

Den 29 juni i år spred den moderate riksdagsmannen klimatförnekarpropaganda från det tyska högerextrema partiet Alternative für Deutschland.

Lars Beckman sprider propaganda från tyska högerextremister

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se