Kontakta oss

NOTISER

Greklands förre finansminister Varoufakis tog mer än tusen euro i minuten för en intervju

Publicerat

den

POLITIKERELITEN
POLITIKERKLASSEN | Ett starkt missnöje har bubblat upp till ytan mot Greklands förre finansminister Yanis Varoufakis efter att denne publicerat ett blogginlägg där han avslöjar att ett italienskt tv-bolag betalade honom 24 000 euro för en 22 minuter lång intervju.

Varoufakis tog alltså mer än tusen euro i minuten. Vilket visar att politikerklassen i Grekland lever gott samtidigt som grekerna bokstavligt svälter och får lämna både jobb och hem.

Intervjun spelades in i september, och utöver den fasta avgiften som motsvarar cirka 224 000 kronor bjöds den förre vänsterpolitikern även på en första klass-biljett i lyxflyg till inspelningen.

I Sverige avslöjades det nyligen att högerpartiet Sverigedemokraterna har tagit pengar från väljarnas gåvor för att försörja före detta partitoppar med miljonbelopp.

När den styrande trojkan bestående av Jimmie Åkesson, Mattias Karlsson och Richard Jomshof fick igenom sina krav och ledningen ändrade loss i partiets regelverk gällande löner till partiföreträdare höjdes Mattias Karlssons lön till ofantliga 150 000 kronor i månaden.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se