Kontakta oss

INRIKES

Folkets röst frånvarande i NATO-utredning

Publicerat

den

INRIKES| Nyligen publicerades en NATO-utredning i Sverige som ska svara på frågan om eventuellt medlemskap. Samtidigt undviker man att ta folkets röst i rapporteringen.

Den nya NATO-utredningen har landat på regeringens bord och presenteras nu i små portioner vad utredningen säger. Bland annat har man enligt Hufvudstadsbladet konstaterat att ett NATO-medlemskap inte skulle lösa frågan om den svenska militärens nuvarande tillstånd. Men man vill ändå gå vidare i frågan om ett framtida medlemskap.

– Det är en naturlig fortsättning på svensk politik, och den svenska säkerhetspolitiska linjen ligger fast, uppger försvarsminister Peter Hultqvist till tidningen.

Aktuellt Fokus har tidigare rapporterat hur svenska folkets röst har gått mot ett starkare nej. Fler har insett att NATO-medlemskap inte är något som gynna folket. Runt vättern, i Norrland och på Gotland har det vuxit en allt större insikt om att NATO-medlemskap kommer att drabba svenska folket. Bland annat genom fler krigsövningar.

Vid ett NATO-medlemskap blir det möjligt för NATO att upprätta militära installationer på svensk mark, rapporterar Hufvudstadsbladet. Det skulle enligt rapportens utredare Krister Bringéus vara en utlösande faktor för en rysk upprustning. Man menar även att en direkt attack gentemot Sverige är osannolikt. En attack gentemot andra delar av östersjön skulle däremot dra in Sverige i en konflikt.

Det anmärkningsvärda i rapporteringen om NATO i pk-medierna är dock att man inte låter motståndare till NATO kliva fram. Om Sifomätningarna talar sitt klara språk måste etablissemanget lyssna. Ge oss en folkomröstning om NATO!

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se