INRIKES

Ny Sifo-undersökning: Svenskarna säger nej till NATO!

INRIKES| I höstas gick pk-etablissemangets röster varma för JA-sidan i NATO-frågan. Nu har vindarna vänt och istället har NEJ-sidan blivit störst hos svenska folket.

Det är i en ny SIFO-undersökning som Aktionsgruppen Nej till NATO tagit initiativ till som visar de nya siffrorna . Enligt undersökningen ska 57 procent av de tillfrågade ha sagt sig vara negativa till konsekvenserna av värdlandsavtalet med NATO. I undersökningen framstå Nej-sidan vara större hos rödgröna väljare än hos de borgerliga men båda sidorna hade en klar majoritet hos Nej-sidan.

Aktuellt Fokus har tidigare rapporterat om hur samarbetet med NATO hotar svenskar och den svenska miljön kring Vättern. På Gotland har ett liknande motstånd väckts då en militärbas med personal på 300 man kan komma att bli möjligt i skuggan av värdlandsavtalet. Militärbasen anses av lokalbefolkningen hota naturlivet och grundvattnets kvalité.

Redan förra året drabbades Norrland av världandsavtalet då Arctic Challenge Exercise gick av stapeln. NATO-kritiska aktivister valde att protestera genom en ickevålds aktion under övningen.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

3 kommentarer

3 Comments

 1. Inger Agnar

  2016-08-07 den 19:26

  Nej tack till detta elände Nato ej Välkommen i Sverige

 2. Tord Lundgren

  2016-08-05 den 16:20

  Sveriges riksdags sammansättning är inte på något sätt representativ för folkopinionen, när det gäller inställningen till Nato. Vi som jobbade med listor för att få namn mot värdlandsavtalet märkte hur lätt det var att övertyga människor om det riskabla med Natoanslutning. Dagens Nyheter är i nuläget Natoanhängarnas huvudorgan. (Just nu dyker det upp, bredvid min kommentar, krigshets om den farliga ryssen!!!)

 3. zX11

  2016-08-03 den 17:48

  Nato ut ur Sverige!

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp