Kontakta oss

INRIKES

Ny Sifo-undersökning: Svenskarna säger nej till NATO!

Publicerat

den

INRIKES| I höstas gick pk-etablissemangets röster varma för JA-sidan i NATO-frågan. Nu har vindarna vänt och istället har NEJ-sidan blivit störst hos svenska folket.

Det är i en ny SIFO-undersökning som Aktionsgruppen Nej till NATO tagit initiativ till som visar de nya siffrorna . Enligt undersökningen ska 57 procent av de tillfrågade ha sagt sig vara negativa till konsekvenserna av värdlandsavtalet med NATO. I undersökningen framstå Nej-sidan vara större hos rödgröna väljare än hos de borgerliga men båda sidorna hade en klar majoritet hos Nej-sidan.

Aktuellt Fokus har tidigare rapporterat om hur samarbetet med NATO hotar svenskar och den svenska miljön kring Vättern. På Gotland har ett liknande motstånd väckts då en militärbas med personal på 300 man kan komma att bli möjligt i skuggan av värdlandsavtalet. Militärbasen anses av lokalbefolkningen hota naturlivet och grundvattnets kvalité.

Redan förra året drabbades Norrland av världandsavtalet då Arctic Challenge Exercise gick av stapeln. NATO-kritiska aktivister valde att protestera genom en ickevålds aktion under övningen.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se