Kontakta oss

INRIKES

Folkstorm mot M-toppen efter filt-uttalanden: ”Sänk ditt arvode istället”

Publicerat

den

MOTALA  Förra året höjde kommunalrådet Kåre Friberg sin egen politikerlön. Nu vill han sänka värmen på kommunens äldreboenden och låta de äldre värma sig med filtar. Anledningen är för att det moderatledda högerstyret behöver spara. Nu rasar Motalaborna över Kåre Friberg prioriteringar.

Förslaget om att spara pengar genom att sänka värmen på kommunens äldreboenden gick igenom i kommunbudgeten tack vare att Sverigedemokraterna inte fällde det moderatledda högerblocket. Tidigare idag försvarade M-politikern Kåre Friberg åtstramningarna med att de äldre kan värma sig med filtar om dom fryser. Ett uttalande som har fått Motalaborna att koka av ilska. ”Bortskämda brat”, ”samhällsparasit” och ”idiot” är bara några av de reaktioner som strömmade in på Kåre Fribergs Facebook under tisdagen.

Kräver sänka politikerarvoden

Motalaborna, en del av dom undersköterskor, är uppenbart förbannade på Fribergs förslag. Istället för att sänka värmen på äldreboenden har många kommunbor föreslagit att Motalas politikerkår ska sänka sina egna löner.

Tjänar över 640 000 om året

Kåre Fribergs politikerarvode ligger för närvarande på 46 830 kronor i månaden. Utöver sina politiska uppdrag driver han fem bolag inom bland annat fastighetsutveckling, tillverkning och aktieförvaltning. Verksamheter som ger honom en årsprofit på över 640 000 kronor.

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se