Kontakta oss

INRIKES

Förnekar Pinochets brott mot mänskligheten – ny rådgivare åt Liberalerna

Publicerat

den

Foto: Álvaro Vargas Llosa

INRKES   Extremisten tvingades avgå som minister i Chile efter han hyllade om Pinochetregimen. Nu är han ny rådgivare för krispartiet Liberalerna.

Mauricio Rojas gör comeback i den svenska partipolitiken. Under onsdagen meddelade ett krisande Liberalerna att Rojas är partiets nya integrationsrådgivare.

– Integrationsfrågan är en av Liberalernas högst prioriterade och Mauricio Rojas var tidig med att identifiera lösningar på samhällsproblem kopplat till misslyckad integration. En liberal och borgerlig regerings integrationspolitik ska genomföras direkt efter valet och jag är glad att Mauricio vill vara med på denna viktiga resa och bistå med sina kunskaper och erfarenheter, säger Nyamko Sabuni, Liberalernas partiledare.

Förnekar regimens brott mot mänskligheten

Mauricio Rojas var riksdagsledamot för Folkpartiet mellan 2002-2008. 2018 tackade Mauricio Rojas ja till posten som kulturminister i hemlandet Chile. Dagarna senare orsakade Rojas en protestvåg över hela Chile och tvingades lämna ministerposten efter rekordkort tid. Anledningen var hans åsikter om den nyliberala diktaturens brott mot de mänskliga rättigheterna. I Rojas bok Dialogo de Conversos kallar Mauricio Rojas Chiles minnesmonument för Pinochetregimens offer för: ”En bluff som förfalskar Chiles historia”. Mauricio Rojas förnekande av regimens brott mot mänskligheten har bedrivits sedan minst 2015. Just därför reagerade väldigt många chilenare med avsky då Rojas utnämndes till Chiles kulturminister. Efter stora protester meddelade han sin avgång.

Rojas historierevisionism ledde till sådan avsky att han inte kunde vara kvar i Chile. Varpå han återvände till Sverige och började jobba för Moderaterna. Nu är han åter i Liberalerna.

Stöd röd media – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till: 0720201984! ✌ (betalningsmottagare k.fredrikssom)

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se