Kontakta oss

NOTISER

Fotbollssupportrar bjuder in flyktingar – Ska få uppleva positiv stämning

Publicerat

den

_DSC1040
NORRKÖPING | Med ökande intolerans och rasism i samhället så har fotbollssupportrar tröttnat och väljer en annan väg. Peking Ultras som är en undergrupp till Peking Fanz har startat en insamling för att hjälpa samhällsgrupper som idag inte har råd att gå på fotboll. Peking Ultras är supportergrupp till det allsvenska laget IFK Norrköping. På andra sidan gatan till IFK Norrköpings hemmaarena ligger höghuskomplexet Bollen, som idag är boende för cirka hundra flyktingar. Peking Ultras vill bjuda in och ge människor som sett och varit med om grymheter en chans att ta del av positiva upplevelser.

Peking Ultras skriver följande: Vi är en brokig skara människor som kommit varandra nära genom en sak: att gå på fotboll. Så ser det ut. Fotbollen är något som förbrödrar. Fotbollen är och ska alltid vara en plats man kan komma till oavsett hur man ser ut eller vem man ligger med. Fotbollen ska vara öppen för alla. Alla har dock inte möjlighet att lägga pengar på att gå på fotboll och det är därför vi i Peking Ultras drar igång Biljetthjälpen.

Inför förra hemmamatchen mot Helsingborg gjorde vi något som vi kan kalla ett test. Vi gick upp till flyktingboendet vid Bollen med 10 biljetter till matchen och skulle dela ut. Efterfrågan var enorm och biljetterna hade fått nya ägare på bara några sekunder. Inför matchen mot Sundsvall startar vi därför en insamling. ALLA pengar vi får in under denna insamling kommer gå till biljetter åt flyktingar. Vi kommer inför matchen kontakta ett eller flera boenden för att se hur vi ska lägga upp arbetet och i framtiden kommer vi även att hjälpa andra utsatta grupper. Vi återkommer i den frågan men insamlingen startar NU.

Peking Ultras Facebooksida

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se