NOTISER

Fransk polis: “ISIS använda falska pass för att skapa hat mot flyktingar”

syrisktpassFRANKRIKE| Fransk polis har gått ut med att det pass som hittades i närheten av en självmordsbombare var falskt. Enligt myndigheterna var syftet att skapa ökat hat och misstro mot flyktingar.

Syftet med förfalskade syriska pass ska ha varit att skapa ökat hat gentemot muslimer i Europa. Detta i förhoppning om att det i sin tur ska leda till att terrornätverkets rekryteringsmöjligheter ökar.

Myndigheterna i Frankrike tror nu att samtliga pass som har hittats med kopplingar till terroristerna som slog till i Paris i fredags är falska. De falska passen tros ha tillverkats i antingen Syrien eller i Turkiet.

Flera av terroristerna ska ha försökt rikta skulden mot de flyktingar som flyr från ISIS och diktatorn Assads massmord av civila. Trots det står det klart att flera av de misstänkta är födda och uppväxta i bland annat Frankrike och Belgien. Genom att spä på hatet mot flyktingar och i synnerhet mot muslimer i allmänhet vill terrornätverket skapa stöd för högerradikala nationalistiska partier som till exempel Front National och SD. Anledningen är enkel, det är enklare för terroristerna att värva stigmatiserade människor som behandlas illa på grund av sin tro.

Sedan tidigare har ISIS försökt få människor att sluta fly från Syrien. Bland annat har man mördat flyktingar i nära gränserna mot Turkiet. Terrornätverket har även bedrivit intensiv propaganda där de har påstått att människor dör och mister sina själar om man flyr det intensiva mördandet i Mellanöstern. ISIS har bland annat gått ut med att de vill stoppa flyktingvågen med alla tillbudsstående medel. Efter dåden i Paris har flera högerpolitiker i Europa och USA valt att gå ISIS till mötes genom att hävda att terrornätverkets propaganda är sann.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

2 kommentarer

2 Comments

  1. Andreas Larsson

    2015-11-20 den 16:09

    Finns det någon fördel över huvud taget att ha ett syriskt pass om man är europeisk medborgare? (Förutom om man vill göra som i artikeln).

  2. Svensson

    2015-11-19 den 11:01

    Högern är verkligen islamisternas nyttiga idioter

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp