NOTISER

Misstänkta terroristen släppt efter SÄPO:s miljonfiasko

säpoINRIKES| Den misstänkta efterlysta “terroristen” Moder Mothanna som greps misstänkt för terrorförberedande verksamhet i torsdags har försatts på fri fot av svensk polis. Frisläppandet kommer efter en av SÄPO:s mest pinsamma blunders någonsin.

22-åriga Moder Mothanna satt anhållen misstänkt för förberedelse till terrorbrott. Idag senast klockan 12.00 skulle åklagare ha tagit beslut om häktning men så blev alltså ej fallet. 22-åringen blev istället försatt på fri fot.

– Mannen är inte längre misstänkt, skriver åklagaren Hans Ihrman i ett pressmeddelande.

Beskedet kom vid 10.30-tiden under söndagen och åklagaren är tydlig med att misstankarna mot mannen är helt avskrivna.

Miljonfiasko som skattebetalarna får betala

Under den stora rikstäckande jakten på Moder Mothanna höjde SÄPO hotbilden mot Sverige till en fyra vilket är den högsta siffran i Sverige någonsin sedan säkerhetspolisen började med sin femgradiga hotbildsskala.

Insatsen bedöms ha kostat skattebetalarna flera hundra miljoner kronor och många anklagar nu myndigheterna och staten för alarmism. Samtidigt ställer sig allmänheten frågan om vad SÄPO sysslar med.

Vid en granskning av Moder Mothannas liv på internet hittar man mannens offentliga Facebook-profil snabbt. När man tittar på Mothannas offentliga statusuppdateringar framgår det snabbt att mannen har varit helt öppen med var han har befunnit sig. 22-åringen har till exempel postat ett antal öppna statusuppdateringar där han både hyllar Sverige och där man tydligt ser att han har befunnit sig omkring sin bostadsort, Boliden i Skellefteå kommun.

Varför SÄPO valde att höja hotbildsskalan och inleda Sveriges mest omfattande terroristjakt genom tiderna när myndigheten bara kunde ha gått ut på Facebook för att se var han befann sig är för närvarande oklart.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

4 kommentarer

4 Comments

 1. Ulla Malmsten

  2015-11-22 den 21:52

  Terrorist jakten som bäddar för total rättslöshet!

 2. Ulla Malmsten

  2015-11-22 den 21:50

  Hej! Min dotter (30 år) berättar för mig i dag, att hennes kompis, boende i Tensta utsatts för \”husrannsakan\”.
  Han har en jobbig granne, finska, som brukar klaga på allt och alla, här om dagen när han åkte hiss med henne, kommenterade hon att han anlagt \”skägg\” Varför? Det är snyggt, svarade han. I går bankade hårt på hans dörr. Han tittade, men någon höll för, vem är det ? Polisen! Han skulle öppna, men de höll emot. plötsligt åker dörren upp och 3 poliser rusar in, de sker igenom hela lägenheten. På frågan Varför? Svarar de \”en granne har klagat på oljud\” (men killen sov, bor ensam och är tystlåten) polisen tyckte det var skumt att han hette \”Flores\” insinuerade att det var \”täcknamn\” (han borde vara arab kanske)hans far är chilenare och mor finsk, men visst han kan gå för \”arabisk\” här har vi ett av resultaten av den av massmedia uppbackade hetsen mot \”män i förorten\” \”skuggor med skägg\” som bedrivits av VP feminister Zeliha och Amine Kakabeveh
  3

 3. Kalle

  2015-11-22 den 13:00

  #SäpoSopa

 4. Jesper J

  2015-11-22 den 12:56

  Asså, detta är verkligen skämskudde-pinsamt.
  Särskilt med tanke på hur hela jävla mediesverige drevs med i denna idiotiska häxjakten…

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp