Kontakta oss

INRIKES

Fria Tider i förtroendekris – Nu överger ”sverigevännerna” sajten

Publicerat

den

statsdown

INRIKES | Bråk om pengar, extremistkopplingar och smutskastning som politisk propaganda – Nu har ”Sverigevännerna” fått nog – Fria Tiders anseende rasar i de egna leden.

Den sverigedemokratiska splittringen har orsakat svallvågor bland Sveriges högerradikala och andra nationalister. Sedan Fria Tider valde att gå ”all in” för att smutskasta Sverigedemokraternas partistyrelse med samma metoder som så kallade fria högermedier använder mot antirasister och den breda arbetarrörelsen har de egna läsarna gjort revolt mot sajten.

Inne i forum och i slutna grupper på sociala medier är tonen hård mot Fria Tider. Exempelvis skriver SD-politikern Willy Salomonsson på SD:s inofficiella forum på Facebook att, ”Fria Tider har spårat ur. De bedriver en kampanj mot ledningen i SD.”. Han får medhåll från sin partikollega Birgitta du Rées från Huddinge som skriver att Fria Tider har ”totalhavererat”.

Micke Carlsson, skribent på den antimuslimska konkurrentsidan, Dispatch International går ett steg längre och jämför Fria Tider med Expo, Inte rasist men och Aftonbladet. En jämförelse som vittnar om hur lågt anseende sajten har fått bland sina egna målgrupper.

 

ftn1

Micke Carlsson i Facebook-forumet, ”Sverigedemokratiskt forum öppet för alla”


Nationalistiska misslyckanden

Nationalister i Sverige har de senaste åren gjort en rad misslyckade satsningar. Den forna veckotidningen Nationell Idag gick i konkurs efter att den neofascistiska identitära rörelsen kring tankesmedjan Motpol tog över som ägare. Den tidigare presstödssatsande tidningen, Realisten lades även den ner efter att en nyckelperson blev tvångsinlagd inom psykvården och tidningen misslyckades med att värva prenumeranter.

ftn2

SD-anhängarna sågar Fria Tiders trovärdighet

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se