Kontakta oss

INRIKES

Sexbrottsanmälan nedlagd mot toppmoderat

Publicerat

den

Foto: wikicommons media

INRIKES    Polisen lägger polisanmälan mot toppmoderaten Torbjörn Tegnhammar som sitter i Moderaternas partistyrelse. Tegnhammar misstänktes för sexuellt ofredande av en kvinnlig partikamrat. Enligt Moderaterna pågår det fortfarande en intern utredning av Torbjörn Tegnhammars beteende.

Enligt Torbjörn Tegnhammar har han inte gjort något brottsligt men medger att han har betett sig opassande. Den kvinnliga partikamraten, en fritidspolitiker från Järfälla, valde däremot att polisanmäla honom för sexuellt ofredande. En polisanmälan som lades ned bara några dygn efter att den hade upprättats. På sociala medier skriver den utsatta kvinnan att hon saknar förtroende för Torbjörn Tegnhammar och kräver hans avgång.

”Jag kan inte berätta vad det handlar om för då åker jag på förtal. Jag har inget förtroende för den mannen och jag kräver hans avgång.”, skriver kvinnan på sociala medier och tillägger.

”Moderaterna I Malmö behöver fundera på om de vill ha en sån företrädare som dess främsta representant. Det är inte första gången han polisanmälts.”.

Tagit ”time out”

Under onsdagen meddelade Torbjörn Tegnhammar att han har tagit en så kallad ”time out” från sina politiska uppdrag. Enligt uppgifter till tidningen Kvällsposten deltog han inte på onsdagens kommunstyrelsemöte i Malmö, utan ersattes av en partikollega.

Torbjörn Tegnhammar är vice ordförande i kommunstyrelsen i Malmö och oppositionsledare för Moderaterna sedan 2014. Sedan 2019 är han också ledamot i Moderaternas partistyrelse.

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se