Kontakta oss

UTRIKES

Högernationalist tänkte bomba sjukhus – sköts ihjäl av FBI

Publicerat

den

FBI Swat - Foto: U.S. Army Materiel Command -

USA   Den vita högernationalisten trodde att coronakrisen bara var en konspiration och tänkte bomba ett sjukhus i protest mot myndigheternas restriktioner. FBI-ingripandet slutade med att den misstänkta högerterroristen sköts ihjäl.

Högernationalisten Timothy Wilson planerade att bomba ett sjukhus i protest mot coronarestriktionerna som införts i USA. Enligt ett pressmeddelande från FBI ska myndigheten haft ögonen på Wilson sedan flera månader tillbaka. Men det var först nu han planerade att mörda oskyldiga människor genom att bomba ett sjukhus som FBI slog till. Tillslaget mot Wilson slutade med skottlossning varpå Wilson sköts ihjäl av de närvarande FBI-agenterna.

Hyllade terrorgrupp

Enligt uppgift var Timothy Wilson en stor anhängare av den nazistiska terrorgruppen The Order. På sociala medier hade han spridit flera konspirationsteorier om coronaviruset Covid-19. Enligt Wilson är coronakrisen skapad av judarna för att underlätta för judarna att ta makten över världen. I amerikanska högerextremistiska kretsar har det florerat flera konspirationsteorier om hur judar använder coronaviruset för att skapa en totalitär globalistiskt världsmakt.

Antisemitism

I nationalistiska och högerextrema kretsar i USA uppmanas just nu till att trotsa alla utegångsförbud och andra restriktioner som införts på grund av coronakrisen. Amerikaner uppmanas också att beväpna sig och förbereda sig för ett kommande inbördeskrig.

FBI anser att vit nationalister utgör det största inhemska terrorhotet mot USA. De senaste månaderna har USA arresterat flera högerextremister som planerat att utföra terrordåd.

 

Nicklas Andersson
redaktionen@aktuelltfokus.se