Kontakta oss

INRIKES

Gav makten till borgarna – nu avsätts Ann-Sofie Hermansson

Publicerat

den

GÖTEBORG S-toppen Ann-Sofie Hermansson får inte fortsätta som gruppledare i kommunstyrelsen. Det beslutades på en extrainsatt S-kongress under söndagen.

I början av februari meddelade Socialdemokraternas distriktsstyrelse att de inte längre hade något förtroende för gruppledaren Ann-Sofie Hermansson. Då kallade hon till presskonferens där hon berättade om vilket stort stöd hon har inom S.

– Jag upplever att jag har ett brett stöd. Det finns inget skäl för mig att avgå, sa hon under en presskonferens.

Då Hermansson vägrade avgå avgjordes frågan på en extrainsatt distriktskongress som inleddes tidigare idag. Efter flera timmars debatt kom slutligen domen. Med röstsiffrorna 197 mot 49 röstades Ann-Sofie Hermansson bort som socialdemokratisk ledare i Göteborg.

Anledningarna till att Ann-Sofie Hermanssons avsätts är många. Distriktsstyrelsen har bland annat angett att Hermansson undanhållit information för styrelsen. Utöver det har hon även drivit en egen politisk linje som inneburit att Socialdemokraterna förlorade makten till högerpartierna på grund av att Hermansson vägrade föra samtal med V, MP och FI.

Enligt Ann-Sofie Hermansson kommer hon fortsätta vara politiskt aktiv i Socialdemokraterna.

– Allvarligt talat, det här har inte gått mig under skinnet. Det är ingen som gått och dött. It’s not the end of the world, sa Ann-Sofie Hermansson efter omröstningen.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se