Kontakta oss

ARBETSLIV

Över en miljon insamlat till strejkande hamnarbetare!

Publicerat

den

INRIKES På drygt tre dagar har allmänheten skänkt över en miljon kronor till Hamnarbetarförbundets strejkkassa. ”Vi är överväldigade”, skriver Hamnarbetarförbundet.

I onsdags varslade Hamnarbetarförbundet om strejk i Sveriges samtliga hamnar. I samband med det bad facket allmänheten om hjälp för att fylla på hamnarbetarnas strejkkassa. Under lördagen meddelade Hamnarbetarförbundet att man har fått in över en miljon kronor från 3600 enskilda bidrag.

På den nya sajten Sänkt Näringsliv kan man räkna ut hur mycket ens enskilda bidrag bidrar till att sänka näringslivet i hamnkonflikten. Enligt sajten innebär varje skänkt krona att näringslivet backar över 2000 kronor. Vilket innebär att allmänhetens gåvor kan kosta näringslivet över två miljarder kronor om Sveriges Hamnar fortsätter vägra teckna kollektivavtal. En miljon kronor räcker nämligen till hela 8888 timmars strejk för en hamnarbetare. Eller 2 079 002 079 kronor i kostnader för näringslivet.

”Stöd rullar in med uttalanden från fackklubbar och andra organisationer, sympatiyttringar på mailen och ekonomiska bidrag till konfliktkassan. Vi är överväldigade. Tack!” skriver Hamnarbetarförbundet på sin Facebooksida.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se